Smažené telecí řízky obalené v sýru
40 min.
Ingredience
- 750gramůTelecí kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 250gramůSýr Eidam cihla 30%
- 10gramůMáslo čerstvé
- 5lžicOlej olivový
- 1hrstMouka pšeničná hladká
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
537 kcal
Bílkoviny
64 g
Tuky
30 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Cukr
335 mg
Postup přípravy
- 1Sýr nastrouháme najemno. Vejce v misce rozšleháme. Telecí kýtu nakrájíme na řízky, které omyjeme, osušíme, naklepeme, opepříme a osolíme. Okraje masa nařízneme, aby se při smažení nekroutilo. Řízky postupně obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a pouze z jedné strany v nastrouhaném sýru.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, řízky na něm prudce osmahneme z obou stran, pak oheň zmírníme a pomalu je dosmažíme doměkka.
- 3Před podáváním řízky pokapeme rozehřátým máslem.
- 4Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory nebo smažené bramborové hranolky, které přelijeme vypečenou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.