Smažené tvarohové preclíky
50 min.
Ingredience
- 10gramůCukr moučkový
- 30gramůDroždí
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 2,5decilitryMléko polotučné
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůTvaroh jemný
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z 250g mouky, vlažného mléka a droždí připravíme kvásek.
- 2Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, cukr, vlažné máslo, sůl, tvaroh a 250g mouky. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je kynout na teplém místě.
- 3Na pomoučeném vále tvoříme z vykynutého těsta válečky a z nich tvarujeme preclíky. Necháme je ještě kynout na vále.
- 4Preclíky smažíme na horkém sádle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.