Smažené tvarohové preclíky

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
354 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z 250g mouky, vlažného mléka a droždí připravíme kvásek.
  • 2
    Do vykynutého kvásku přidáme žloutky, cukr, vlažné máslo, sůl, tvaroh a 250g mouky. Vypracujeme tuhé těsto a necháme je kynout na teplém místě.
  • 3
    Na pomoučeném vále tvoříme z vykynutého těsta válečky a z nich tvarujeme preclíky. Necháme je ještě kynout na vále.
  • 4
    Preclíky smažíme na horkém sádle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.