Smažené ústřice
30 min.
Ingredience
- 50mililitrůVíno bílé
- 175gramůMáslo čerstvé
- 5gramůPepř černý mletý
- 24kusůÚstřice
- 60gramůStrouhanka
- 40mililitrůOcet vinný
- 2kusyVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
41 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
503 mg
Cukr
539 mg
Postup přípravy
- 1Ústřice omyjeme pod tekoucí vodou a kuchyňskou špachtlí je škrábeme, abychom je zbavili písku. Vhodným nožem je otevřeme a vyjmeme ze skořápek. Dáme je do mísy, šťávu z nich scedíme a uschováme zvlášť.
- 2V hrnečku přivedeme k varu vinný ocet a bílé víno a vařením zredukujeme tekutinu asi na 1 lžíci. Hrneček pak dáme do vodní lázně přidáme 1 lžíci uschované tekutiny z ústřic, žloutky a oříšek másla. Mícháme metličkou, dokud omáčka nezhoustne.
- 3Vmícháme po troškách zbývající máslo. Odstavíme omáčku ze sporáku, přidáme omytý a nasekaný keblik a hrneček necháme nadále stát ve vodní lázni. Do mísy rozklepneme vajíčka, přidáme špetku soli a vejce rozšleháme.
- 4Ústřice necháme v cedníku okapat, otřeme je, lehce obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance. Postupně je po obou stranách osmažíme v dostačeném množství rozehřátého oleje tak, aby byly dozlatova. Osmažené ústřice poklademe na papír a potom vkládáme do uschovaných polovin skořápek. Ihned podáváme společně s připravenou horkou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.