Smažené žampiony plněné mletým masem
50 min.
Ingredience
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaRozmarýn sušený
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 100gramůMouka polohrubá
- 200gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
758 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
67 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Žampiony očistíme, klobouky oloupeme, nožky vykrojíme a nakrájíme na plátky. Na oleji je podusíme, přidáme k osolenému mletému masu, přidáme koření a vše promícháme.
- 2Kousky masové hmoty vmáčkneme do kloboučků žampionů.
- 3Vejce a bílek rozšleháme s pivem a moukou na hustší těstíčko. Naplněné houby posypeme moukou, namáčíme do těstíčka. Vkládáme je do horkého oleje a zvolna smažíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.