Smažené zelené fazolky
60 min.
Ingredience
- 1kilogramFazolové lusky zelené
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 8kusůVejce slepičí
- 1decilitrOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžičekChilli omáčka
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
30 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
5 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Fazolky očistíme a uvaříme v osolené vodě téměř doměkka. Necháme je okapat.
- 2Osm žloutků utřeme do pěny, přidáme nasekanou petrželku a podle chuti sůl. Z bílků ušleháme pevný sníh, který smícháme s utřenými žloutky.
- 3Fazolky asi po šesti kusech obalíme v hladké mouce a připravených vejcích. Smažíme je v horkém oleji dorůžova.
- 4Podáváme horké s chilli omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.