Smažení česnekoví garnáti
50 min.
Ingredience
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůGarnát obecný
- 10kusůPepř černý celý
- 2lžíceOmáčka ústřicová
- 1hrstKoriandr čerstvý
- 1kusChilli paprička
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 200gramůKoriandr celý
- 3lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaCukr palmový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vyloupeme a očistíme větší čerstvé garnáty, každého nařízneme podélně na hřbetě, aby se rozvřel (hlavu i ocas ponecháme).
- 2Ve hmoždíři či mixeru rozdrtíme nahrubo nasekané kořeny koriandru a hrubě posekaný česnek na pastu, přidáme celý černý pepř a třeme, aby byla pasta jemnější.
- 3V jiné misce smícháme světlou sójovou i ústřicovou omáčku s cukrem.
- 4Na pánvi wok rozpálíme olej a 1 - 2 minuty smažíme za míchání česnekovou pastu, až začne vonět. Přidáme garnáty, přilijeme směs omáček a cukru, další 2 - 3 minuty restujeme. Stále mícháme, až se garnáti rozevřou a zrůžoví, dle potřeby dochutíme.
- 5Na talíři přizdobíme lístky koriandru a na tenké proužky nakrájenými chilli papričkami, zbavenými jadérek.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.