Smažení česnekoví garnáti

50 min.
Thajsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
375 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vyloupeme a očistíme větší čerstvé garnáty, každého nařízneme podélně na hřbetě, aby se rozvřel (hlavu i ocas ponecháme).
  • 2
    Ve hmoždíři či mixeru rozdrtíme nahrubo nasekané kořeny koriandru a hrubě posekaný česnek na pastu, přidáme celý černý pepř a třeme, aby byla pasta jemnější.
  • 3
    V jiné misce smícháme světlou sójovou i ústřicovou omáčku s cukrem.
  • 4
    Na pánvi wok rozpálíme olej a 1 - 2 minuty smažíme za míchání česnekovou pastu, až začne vonět. Přidáme garnáty, přilijeme směs omáček a cukru, další 2 - 3 minuty restujeme. Stále mícháme, až se garnáti rozevřou a zrůžoví, dle potřeby dochutíme.
  • 5
    Na talíři přizdobíme lístky koriandru a na tenké proužky nakrájenými chilli papričkami, zbavenými jadérek.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.