Smažení garnáti po asijsku
33 min.
Ingredience
- 455gramůGarnát obecný
- 3kusyChilli paprička
- 1lžíceZázvor celý
- 1kusŠalotka
- 2lžíceOřechový olej
- 1kusCibule
- 2kusyRajčata
- 1lžičkaCukr krupice
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme garnáty. Vyloupeme je, ale ocásky ponecháme. Nařízneme je v zadní části ostrým nožem a vyndáme z nich černé střívko. Důkladně propláchneme vodou a uložíme do lednice.
- 2Do mixéru nasypeme nakrájený zázvor, česnek, šalotku a nasekané chilli papričky bez semínek a promixujeme.
- 3V pánvi rozpálíme olej a cca 2 min. na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přisypeme směs z mixéru a krátce cca 1 min. osmažíme. Uvolní se nám vůně koření.
- 4Přidáme garnáty a rozčvrtcená rajčata, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Restujeme ještě cca 3-5 min. dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.