Smažení garnáti po asijsku

33 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
4 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve si připravíme garnáty. Vyloupeme je, ale ocásky ponecháme. Nařízneme je v zadní části ostrým nožem a vyndáme z nich černé střívko. Důkladně propláchneme vodou a uložíme do lednice.
  • 2
    Do mixéru nasypeme nakrájený zázvor, česnek, šalotku a nasekané chilli papričky bez semínek a promixujeme.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej a cca 2 min. na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přisypeme směs z mixéru a krátce cca 1 min. osmažíme. Uvolní se nám vůně koření.
  • 4
    Přidáme garnáty a rozčvrtcená rajčata, důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem. Restujeme ještě cca 3-5 min. dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.