Smažení okouni
30 min.
Ingredience
- 800gramůOkoun říční
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1kusVejce slepičí
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 6lžicStrouhanka
- 1kusCitrony
- 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
689 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
54 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
739 mg
Postup přípravy
- 1Očištěné, vykuchané okouny omyjeme a podélně rozdělíme na poloviny. Osolíme a obalíme v mleté paprice, hladké mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance.
- 2Obalené ryby smažíme na pánvi na oleji dozlatova. Podáváme s dílkem omytého citronu.
- 3Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborová kaše.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.