Smažení omeletoví šneci
45 min.
Ingredience
- Na náplň
- 200gramůVepřové maso pečené
- 1kusRohlíky bílé
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 0,5decilitrMléko polotučné
- Na omelety
- 0,5decilitrMléko polotučné
- 300gramůMouka polohrubá
- 5gramůSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1decilitrVoda pitná
- 50mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
773 mg
Cukr
249 mg
Postup přípravy
- 1Pečené vepřové maso rozemeleme na masovém mlýnku a dáme do mísy. Přidáme najemno nasekanou cibuli a rohlík nakrájený na kostičky namočený v mléce. Promícháme, osolíme, opepříme a vmícháme bílek.
- 2Z mouky, mléka, soli a vody vyšleháme metlou hladké těsto a na rozpálené pánvi vymaštěné máslem upečeme slabé omelety. Na každou omeletu rozprostřeme masovou náplň a pevně zarolujeme. Svinuté omelety spíchneme na pěti místech párátkem a mezi párátky rozřízneme. Vzniklé šneky osmažíme na rozpáleném oleji a necháme okapat na papírové utěrce. Servírujeme ozdobené nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.