Smažení sledi (tempura)

45 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
67 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
331 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Umixujeme do hladké pěny žloutek, limetovou šťávu, nakrájenou chilli papričku, sůl, pepř a čerstvý koriandr. Mixujeme dál a po kapkách přidáváme olivový olej. Když směs začne houstnout, začneme ho přilévat tenkým pramínkem. Pokud je hmota příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody, ochutnáme a dle chuti dokořeníme. Takto připravenou majonézu uložíme do ledničky.
  • 2
    Omyjeme a papírovými utěrkami osušíme rybičky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kukuřičný škrob, sůl. Prošleháme vejce, vodu, kostky ledu a vlijeme do mouky. Vše krátce šleháme, aby směs byla tekutá, ale zároveň by v ní měly zůstat nerozmíchané hrudky suché mouky.
  • 3
    Vyšší vrstvu oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 190°C. Postupně obalujeme rybky v těstíčku a zhruba minutu smažíme do zlatova tak, aby těstíčko bylo křupavé, ne však připálené. Hotové rybičky zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových utěrek.
  • 4
    Podáváme horké s ochucenou majonézou a s rozpůleným plátkem citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.