Smažení sledi (tempura)
45 min.
Ingredience
- Majonéza s koriandrem
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceLimetková šťáva
- 1kusChilli paprička
- 2lžíceKoriandr čerstvý
- 0,5špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150mililitrůOlej olivový
- 400gramůSardinky v oleji
- 200mililitrůVoda pitná
- 1hrnekKostkový led
- 1kusCitrony
- 1kusVejce slepičí
- 50gramůKukuřičná krupice T 600
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
827 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
67 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
3 g
Cukr
331 mg
Postup přípravy
- 1Umixujeme do hladké pěny žloutek, limetovou šťávu, nakrájenou chilli papričku, sůl, pepř a čerstvý koriandr. Mixujeme dál a po kapkách přidáváme olivový olej. Když směs začne houstnout, začneme ho přilévat tenkým pramínkem. Pokud je hmota příliš hustá, naředíme ji trochou horké vody, ochutnáme a dle chuti dokořeníme. Takto připravenou majonézu uložíme do ledničky.
- 2Omyjeme a papírovými utěrkami osušíme rybičky. Do mísy prosejeme mouku, přidáme kukuřičný škrob, sůl. Prošleháme vejce, vodu, kostky ledu a vlijeme do mouky. Vše krátce šleháme, aby směs byla tekutá, ale zároveň by v ní měly zůstat nerozmíchané hrudky suché mouky.
- 3Vyšší vrstvu oleje v pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozehřejeme na 190°C. Postupně obalujeme rybky v těstíčku a zhruba minutu smažíme do zlatova tak, aby těstíčko bylo křupavé, ne však připálené. Hotové rybičky zbavíme přebytečného tuku pomocí papírových utěrek.
- 4Podáváme horké s ochucenou majonézou a s rozpůleným plátkem citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.