Smaženice z hlívy

35 min.
Francie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
238 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
89 mg
Vápník
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Houby zbavíme nečistot a pokrájíme na větší kusy. Přendáme do hrnce, zalijeme 200 ml vody a solíme. Uvedeme k varu a necháme přiklopené vařit 10 minut. Poté vodu slijeme a necháme houby dobře okapat.
  • 2
    Máslo rozehřejeme na rozpálené pánvi, přidáme houby, osolíme, opepříme a houby necháme 8 minut podusit. Přidáme jemně pokrájenou cibuli a petrželku a dusíme dalších 5 minut.
  • 3
    Podáváme teplé s čerstvým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.