Smaženice zeleninová s rýží
30 min.
Ingredience
- 125gramůRýže dlouhozrnná
- 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaKoření pěti vůní
- 60gramůFazolové lusky zelené
- 1kusPaprika zelená
- 4kusyKlasy kukuřice mražené
- 25gramůBambusové výhonky
- 3kusyRajčata
- 60gramůHrášek
- 1lžičkaOlej sezamový
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Přivedeme ve velkém hrnci vodu k varu. Přidáme bílou rýži a 15 minut vaříme. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
- 2Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme rozetřený česnek a čínskou směs pěti koření a smažíme 30 vteřin. Přidáme nasekanou papriku, zelené fazolky a kukuřičky a 2 minuty smažíme. Do směsi ve woku vmícháme rajčata, bambusové výhonky, rýži a hrášek a smažíme minutu.
- 3Pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.