Smaženice zeleninová s rýží

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 125gramůRýže dlouhozrnná
    • 3lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
    • 2stroužkyČesnek
    • 0,5lžičkaKoření pěti vůní
    • 60gramůFazolové lusky zelené
    • 1kusPaprika zelená
    • 4kusyKlasy kukuřice mražené
    • 25gramůBambusové výhonky
    • 3kusyRajčata
    • 60gramůHrášek
    • 1lžičkaOlej sezamový
    • 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
198 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
6 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Přivedeme ve velkém hrnci vodu k varu. Přidáme bílou rýži a 15 minut vaříme. Scedíme, propláchneme pod studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Podzemnicový olej rozehřejeme ve woku, přidáme rozetřený česnek a čínskou směs pěti koření a smažíme 30 vteřin. Přidáme nasekanou papriku, zelené fazolky a kukuřičky a 2 minuty smažíme. Do směsi ve woku vmícháme rajčata, bambusové výhonky, rýži a hrášek a smažíme minutu.
  • 3
    Pokapeme sezamovým olejem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.