Smaženky s rajčatovou omáčkou
110 min.
Ingredience
- Omáčka
- 150mililitrůVývar rybí
- 2lžíceKopr čerstvý
- 5lžicProtlak rajčatový
- 450gramůBrambory
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 230gramůMakrela uzená
- 1šálekOlej rostlinný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř bílý
- 300mililitrůRajčatová pasta
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaPepř cayenský
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
59 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme ve slané vodě na čtvrtky pokrájené brambory do měkka, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
- 2Uzenou rybu vaříme deset minut, poté maso obereme a rozmačkáme.
- 3V misce spolu s rozehřátým máslem rozšťoucháme brambory, smícháme s rozmačkanou uvařenou rybou, osolíme a opepříme. Odložíme do chladu.
- 4Omáčka: v menším kastrůlku přivedeme k varu pastu, rajčatový protlak, kopr a rybí vývar. Když základ omáčky začne vřít, stáhneme oheň a pod pokličkou vaříme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne, přibližně 20 minut, potom je omáčka hotová.
- 5Nyní se vrátíme k bramborovému těstu, přidáme do něj rozšlehaná vejce, nakrájený kopr, rozemletý pepř a sůl. Těsto dobře promícháme, v hlubší pánvi rozpálíme větší množství oleje. Smaženky tvoříme jako noky dvěma polévkovými lžícemi, hotové je smažíme v rozpáleném oleji do zlatova ze všech stran.
- 6Podáváme na předehřátých talířích s teplou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.