Smaženky s rajčatovou omáčkou

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
680 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
59 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme ve slané vodě na čtvrtky pokrájené brambory do měkka, vodu slijeme a brambory necháme okapat.
  • 2
    Uzenou rybu vaříme deset minut, poté maso obereme a rozmačkáme.
  • 3
    V misce spolu s rozehřátým máslem rozšťoucháme brambory, smícháme s rozmačkanou uvařenou rybou, osolíme a opepříme. Odložíme do chladu.
  • 4
    Omáčka: v menším kastrůlku přivedeme k varu pastu, rajčatový protlak, kopr a rybí vývar. Když základ omáčky začne vřít, stáhneme oheň a pod pokličkou vaříme na mírném ohni dokud omáčka nezhoustne, přibližně 20 minut, potom je omáčka hotová.
  • 5
    Nyní se vrátíme k bramborovému těstu, přidáme do něj rozšlehaná vejce, nakrájený kopr, rozemletý pepř a sůl. Těsto dobře promícháme, v hlubší pánvi rozpálíme větší množství oleje. Smaženky tvoříme jako noky dvěma polévkovými lžícemi, hotové je smažíme v rozpáleném oleji do zlatova ze všech stran.
  • 6
    Podáváme na předehřátých talířích s teplou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.