Smaženky zeleninové
40 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1špetkaPepř cayenský
- 4lžičkyOlej olivový
- 12lžicVoda pitná
- 100gramůBrokolice
- 50gramůFazolové lusky zelené
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPaprika červená
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 1špetkaSůl
- 1,5decilitryAnanasová šťáva
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 2lžíceOcet vinný
- 2lžíceCukr třtinový
- 2lžičkySolamyl - bramborový škrob
- 2kusyCibulka jarní
- 100gramůKvěták
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Postup přípravy
- 1Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme kajenský pepř, uprostřed kopečku mouky vytvoříme důlek, nalijeme do něj studenou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto.
- 2Zeleninu povaříme 5 minut ve vodě, procedíme, necháme okapat. Ušleháme z bílků tuhý sníh, zapracujeme do těsta. Zeleninu v těstíčku obalíme, necháme stéct přebytečné těsto a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem, dokud nezezlátne. Poté vyjmeme, necháme okapat.
- 3Do pánve dáme všechny přísady na omáčku - ananasovou šťávu, zeleninový vývar, vinný ocet, cukr, škrobovou moučku a nasekané jarní cibulky. Uvedeme směs do varu, za neustálého míchání necháme zhoustnout.
- 4Omáčku podáváme se smaženkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.