Smaženky zeleninové

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
254 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
5 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
14 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy dáme mouku se špetkou soli, přidáme kajenský pepř, uprostřed kopečku mouky vytvoříme důlek, nalijeme do něj studenou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto.
  • 2
    Zeleninu povaříme 5 minut ve vodě, procedíme, necháme okapat. Ušleháme z bílků tuhý sníh, zapracujeme do těsta. Zeleninu v těstíčku obalíme, necháme stéct přebytečné těsto a smažíme v rozehřáté pánvi s olejem, dokud nezezlátne. Poté vyjmeme, necháme okapat.
  • 3
    Do pánve dáme všechny přísady na omáčku - ananasovou šťávu, zeleninový vývar, vinný ocet, cukr, škrobovou moučku a nasekané jarní cibulky. Uvedeme směs do varu, za neustálého míchání necháme zhoustnout.
  • 4
    Omáčku podáváme se smaženkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.