Smažený candát s borůvkovou omáčkou
30 min.
Ingredience
- 400gramůCandát obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitryBorůvky
- 2lžíceOlej olivový
- 3decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
- 2V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
- 3V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.
- 4Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.
- 5Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.