Smažený candát s borůvkovou omáčkou

30 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
19 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Borůvky pečlivě přebereme, v cedníku propláchneme studenou vodou a necháme je okapat.
  • 2
    V malé pánvi bez tuku prudce opražíme 2 lžíce mouky, přilijeme k ní mléko a při stálém míchání svaříme hladký bešamel, do kterého přisypeme borůvky. Omáčku ještě krátce povaříme, odstavíme z ohně a zjemníme přimícháním másla.
  • 3
    V misce smícháme zbylou mouku, papriku a pepř.
  • 4
    Rybu omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou, osolíme a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme olej a porce ryby na něm z obou stran osmažíme.
  • 5
    Usmaženou rybu rozdělíme na servírovací talíře, polijeme borůvkovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.