Smažený celer
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůCeler bulvový
- 20gramůSůl
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 80gramůVejce slepičí
- 180gramůStrouhanka
- 140mililitrůMléko polotučné
- 150gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Větší celer očistíme, omyjeme a ovaříme v osolené vodě.
- 2Poloměkký celer necháme vychladnout a potom jej nakrájíme na silnější plátky.
- 3Plátky obalíme v prosáté mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a osolených a ve strouhance.
- 4Celer zvolna usmažíme dozlatova.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 9. 1. 2016
Smažený celer
chtěl jsem vyzkoušet smažený celer.Nevědomky jsem použil tento recept,akorát jsem celer nevařil.Nakrájel jsem ho cca na 8mm plátky ale nedržela mi na něm ani sůl ani mouka.Tak jsem v prvním talíři měl vodu,plátek jsem namočil,osolil,opepřil a pak už klasický trojobal(sůl i mouka už perfektně držela).Pomaleji osmažil a byly to ňamka.Příště si ale ty velké kolečka rozpůlím.