Smažený celer v ovesném županu
45 min.
Ingredience
- 3kusyCeler bulvový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 250gramůOvesné vločky
- 3kusyVejce slepičí
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 150mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
736 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
48 g
Sacharidy
62 g
Vláknina
11 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve vroucí osolené vodě celer blanšírujeme 5 minut. Potom celer vyjmeme, necháme okapat, osolíme a opepříme.
- 2V misce rozšleháme vejce. Ovesné vločky smícháme s bylinkami a dáme na talíř. Na druhý talíř nasypeme mouku.
- 3Na pánvi rozpálíme olej. Celerové řízky postupně obalíme v mouce, vajíčku a bylinkových vločkách. Na rozpáleném oleji celer smažíme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.