Smažený hejk s chřestovou omáčkou
45 min.
Ingredience
- 800gramůHejk
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 150gramůChřest sterilovaný
- 30gramůMouka polohrubá
- 300mililitrůMléko polotučné
- 5mililitrůOmáčka rybí
- 30gramůOlej olivový extra panenský
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
563 mg
Postup přípravy
- 1Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Nakládaný chřest scedíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme polohrubou mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme mlékem, provaříme, podle chuti zakápneme rybí omáčkou, přidáme chřest a vaříme dohusta. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce hejka a osmažíme z obou stran dozlatova.
- 2Na talíře upravíme porce ryby, doplníme chřestovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.