Smažený hejk s chřestovou omáčkou

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
2 g
Cukr
563 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Filety z hejka osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. Nakládaný chřest scedíme a nakrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme polohrubou mouku a usmažíme světlejší jíšku. Rozředíme mlékem, provaříme, podle chuti zakápneme rybí omáčkou, přidáme chřest a vaříme dohusta. V jiné pánvi rozehřejeme olej, přiložíme porce hejka a osmažíme z obou stran dozlatova.
  • 2
    Na talíře upravíme porce ryby, doplníme chřestovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.