Smažený hovězí jazyk
200 min.
Ingredience
- 800gramůHovězí jazyk
- 2kusyVejce slepičí
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1lžičkaSůl
- 2litryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
223 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.
- 2Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky ho sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
- 3V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.