Smažený hovězí jazyk

200 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
40 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
223 mg
Cukr
624 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý hovězí jazyk uvaříme doměkka ve velkém hrnci s osolenou vodou. Vaření trvá přibližně tři hodiny.
  • 2
    Měkký jazyk ochladíme ve studené vodě a od špičky ho sloupneme. Pak ho nakrájíme na plátky, které postupně obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a ve strouhance.
  • 3
    V pánvi rozpálíme olej, obalené plátky jazyka v něm osmažíme z obou stran do zlatova a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.