Smažený kapr

60 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1604 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
146 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
874 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce.
  • 2
    V hlubším kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu tuku a kapra v něm osmažíme. Pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.
  • 3
    Porce pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme dílky citrónu. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkymi nebo lupínky anebo s bramborovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lbfyrfagrive
pá 23. 5. 2014
skvělý recept