Smažený kapr
60 min.
Ingredience
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 1kilogramKapr obecný
- 1kusCitrony
- 3kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 50gramůStrouhanka
- 0,5litrTuk
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1604 kcal
Bílkoviny
53 g
Tuky
146 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
874 mg
Postup přípravy
- 1Naporcovaného kapra osolíme a necháme minimálně půl hodiny uležet. Následně je osušíme papírovým ubrouskem, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a obalíme ve strouhané housce.
- 2V hlubším kastrole rozehřejeme vyšší vrstvu tuku a kapra v něm osmažíme. Pokládáme na papírové ubrousky, aby odkapal přebytečný tuk.
- 3Porce pokapeme rozehřátým máslem a ozdobíme dílky citrónu. Podáváme se smaženými bramborovými hranolkymi nebo lupínky anebo s bramborovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
lbfyrfagrive
pá 23. 5. 2014
skvělý recept