Smažený králík na slanině s hruškami
55 min.
Ingredience
- 120gramůŠalotka
- 250mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVoda pitná
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 10gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 800gramůKrálík
- 150gramůSlanina vepřová
- 200gramůHrušky sušené
- 40gramůMáslo čerstvé
- 20gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
901 kcal
Bílkoviny
67 g
Tuky
47 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
32 g
Postup přípravy
- 1Očištěného vykuchaného králíka naporcujeme na malé kousky, osolíme, opepříme, vložíme do hrnce s rozehřátým olejem a smažíme do měkka. Kousky masa občas obracíme. Usmažené maso vyjmeme, do výpeku nasypeme nadrobno pokrájenou šalotku, na nudličky rozkrájenou slaninu, posekané bylinky, přidáme máslo a orestujeme. Sušené hrušky krájíme na malé kousky, přisypeme do hrnce, zalijeme vínem, vodou a vaříme, dokud nezměknou a omáčka nezhoustne. Podle chuti osolíme, opepříme.
- 2Porce králíka upravíme na talíře, přelijeme hruškovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.