Smažený květák
55 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 700gramůKvěták
- 4lžíceStrouhanka
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej stolní
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
339 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
29 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Květák uvaříme v osolené vodě, můžeme jej před vařením rozporcovat na růžičky. Vaříme do poloměkka.
- 2Slijeme vodu a necháme květák vychladnout.
- 3Růžičky obalíme v mouce, ve vejcích rozšlehaných s mlékem a ve strouhance.
- 4Smažíme v horkém tuku dozlatova po všech stranách.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.