Smažený květák v pivním těstíčku

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
59 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěný a omytý květák rozebereme na růžičky, krátce je povaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Růžičky pokapeme citronovou šťávou, necháme asi 10 minut stát.
  • 2
    Smícháme mouku, nastrouhaný sýr, karí koření a špetku soli. Přimícháme žloutek, mléko a pivo, nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 3
    Růžičky květáku postupně obalíme v těstíčku a na horkém oleji do zlatova usmažíme - nejlépe ve fritovacím hrnci.
  • 4
    Květák vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce.
  • 5
    Podáváme s tatarskou omáčkou a vařenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.