Smažený květák v sýrovém těstíčku
50 min.
Ingredience
- Na těstíčko
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 30gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1špetkaSůl
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 20gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2kusyVaječný bílek slepičí
- 2litryVoda pitná
- 50mililitrůOmáčka tatarská
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
296 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme květák, omyjeme a rozdělíme na jednotlivé růžičky.
- 2Přivedeme k varu osolenou vodu, povaříme v ní růžičky květáku. Děrovanou naběračkou je vyndáme a necháme okapat. Zakápneme je šťávou vymačkanou z citronu a necháme odležet.
- 3V misce smícháme mouku, sůl, nastrouhaný sýr a kari. Přidáme žloutek, rozpuštěné máslo a pivo, vmícháme sníh ušlehaný z bílků.
- 4V pánvi rozehřejeme olej, předvařený květák máčíme v připraveném těstíčku a smažíme. Z oleje květák vybereme děrovanou naběračkou, položíme na papírové ubrousky, necháme okapat. Podáváme s připravenou tatarskou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Smažený květák v sýrovém těstíčku
Složení pivní směsy vzbuzovaly obavy (né že bych měl něco proti pivu :-), ale výsledek předčil očekávání. Pěkně křupavé. A ještě zbude trochu piva po obědě.
Anonymní uživatel
so 7. 11. 2015
Smažený květák v sýrovém těstíčku
Super, květák chutnal mnohem lépe, než ten klasický smažený květák, co všichni známe. Určitě ještě udělám a mnohem raději než květák v trojobalu 🙂