Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 500gramůMořský jazyk
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 45gramůMáslo čerstvé
- Omáčka
- 200mililitrůMléko plnotučné
- 1kusBobkový list
- 6kusůPepř černý celý
- 1lžíceCibule
- 125mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůKrevety tygří - loupané
- 45gramůMáslo čerstvé
- 0,25lžičkaPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
147 mg
Cukr
154 mg
Postup přípravy
- 1Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto.
- 2V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety.
- 3Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách.
- 4Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.