Smažený mořský jazyk s krevetovou omáčkou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
147 mg
Cukr
154 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na omáčku smícháme v kastrůlku mléko se sušenou petrželkou, bobkovým listem, kuličkami pepře a najemno nakrájenou cibulkou. Vše provaříme a scedíme přes síto.
  • 2
    V kastrůlku rozpálíme máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání cca 2 minuty orestujeme. Odstavíme a postupně přiléváme horké, kořeněné mléko. Opět přivedeme k varu a zvolna vaříme do zhoustnutí. Nakonec vmícháme smetanu a předem uvařené krevety.
  • 3
    Rybí filé pokapeme citronovou šťávou a zlehka zaprášíme moukou smíchanou s pepřem a solí. V pánvi rozpálíme máslo, vložíme filety a osmažíme dozlatova po obou stranách.
  • 4
    Po vyjmutí rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.