Smažený okoun s dušeným celerem
25 min.
Ingredience
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžícePomerančová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusCeler řapíkatý
- 1lžičkaZázvor mletý
- 600gramůOkoun - filety
- 3lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
347 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
674 mg
Cukr
727 mg
Postup přípravy
- 1Rybí filety pokapeme citronovou šťávou, opepřme a osolíme. Celer omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olivový olej a porce ryby na něm osmažíme z obou stran dozlatova. Osmažené vyjmeme, zabalíme do alobalu a uložíme do tepla.
- 3Do výpeku v pánvi dáme celer a dusíme ho za stálého míchání 5 minut. Poté přilijeme pomerančovou šťávu, dochutíme zázvorem, pepřem a solí, promícháme a necháme ještě krátce prudce povařit.
- 4Dušený celer rozdělíme na talíře, přidáme k němu ryby a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.