Smažený okoun s pikantní celerovou směsí
35 min.
Ingredience
- 600gramůOkouník mořský
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1kusCeler řapíkatý
- 0,5decilitrVývar zeleninový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1hrstOřechy vlašské
- 2lžičkyKřenová pasta - Krenex
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu.
- 2Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké delší nudličky.
- 3V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a nakrájený celer v něm vaříme 5 minut, až se všechna tekutina vsákne a celer je poloměkký.
- 4K celeru přidáme nastrouhaný křen a smetanu, vše dobře promícháme a dáme do tepla.
- 5V pánvi rozehřejeme olej a na něm z obou stran osmažíme rybí porce dozlatova.
- 6Na talíře rozprostřeme celerovou směs, na ni položíme porce ryby, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.