Smažený okoun s pikantní celerovou směsí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
535 kcal
Bílkoviny
60 g
Tuky
29 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rybu omyjeme, osušíme, nakrájíme na porce, pokapeme citronovou šťávou, opepříme, osolíme a necháme alespoň 10 minut uležet v chladnu.
  • 2
    Celer oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenké delší nudličky.
  • 3
    V hrnci přivedeme k varu zeleninový vývar a nakrájený celer v něm vaříme 5 minut, až se všechna tekutina vsákne a celer je poloměkký.
  • 4
    K celeru přidáme nastrouhaný křen a smetanu, vše dobře promícháme a dáme do tepla.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm z obou stran osmažíme rybí porce dozlatova.
  • 6
    Na talíře rozprostřeme celerovou směs, na ni položíme porce ryby, posypeme nasekanými vlašskými ořechy a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.