Smažený pstruh s mandlemi

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1688 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
91 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
357 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vykuchané a očištěné pstruhy bez žáber opláchneme a osušíme. Poté je osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Očištěné šalotky nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme.
  • 2
    Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku, po 2 minutách přidáme plátky mandlí a pstruhy. Opékáme zhruba 6 – 7 minut z každé strany. V průběhu opékání ryby přeléváme máslem z pánve.
  • 3
    Hotové pstruhy přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku přidáme citronovou šťávu, petrželku a chvilku zahříváme. Poté odstavíme pánev ze sporáku a vmícháme smetanu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.