Smažený pstruh s mandlemi
65 min.
Ingredience
- 2kusyPstruh
- 1lžičkaSůl mořská
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 6kusůŠalotka
- 60gramůMandle plátky
- 3lžíceCitronová šťáva
- 100gramůZakysaná smetana
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1688 kcal
Bílkoviny
125 g
Tuky
91 g
Sacharidy
98 g
Vláknina
357 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Vykuchané a očištěné pstruhy bez žáber opláchneme a osušíme. Poté je osolíme a opepříme a obalíme v mouce. Očištěné šalotky nakrájíme na silnější plátky. Petrželovou nať opláchneme, necháme okapat a drobně pokrájíme.
- 2Na rozpuštěném másle orestujeme šalotku, po 2 minutách přidáme plátky mandlí a pstruhy. Opékáme zhruba 6 – 7 minut z každé strany. V průběhu opékání ryby přeléváme máslem z pánve.
- 3Hotové pstruhy přeložíme na mísu a držíme na teple. Do výpeku přidáme citronovou šťávu, petrželku a chvilku zahříváme. Poté odstavíme pánev ze sporáku a vmícháme smetanu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.