Smažený sýr se šunkou v pivním trojobalu
25 min.
Ingredience
- 8plátkůSýr Ementál (Primátor)
- 4plátkyŠunka dušená
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 3lžíceMouka pšeničná hladká
- 4lžíceStrouhanka
- 1špetkaSůl
- 100mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
306 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
29 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
223 mg
Cukr
624 mg
Postup přípravy
- 1Petrželku omyjeme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme.
- 2Vždy mezi dva plátky sýru vložíme plátek šunky a potom je postupně dvakrát obalíme v mouce, vejcích rozšlehaných s pivem a solí a nakonec ve strouhance. Dvojí trojobal brání roztečení sýru při smažení.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, obalený sýr se šunkou v něm z obou stran osmažíme dozlatova a podáváme posypaný nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 8. 10. 2015
Smažený sýr se šunkou v pivním trojobalu
Smažený sýr se šunkou v pivním trojobalu mi trošku vytekl. Ale díky šunce byla chuť sýra mnohem lepší než obvykle. Recept je snadný a rychlý. Zvládne ho i začátečnice či začátečník.