Smažený telecí jazyk
85 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 400gramůTelecí jazyk
- 80gramůStrouhanka
- 0,5lžičkaSůl
- 3lžíceMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1litrVoda pitná
- 100gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
33 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
795 mg
Cukr
974 mg
Postup přípravy
- 1Jazyky důkladně omyjeme a uvaříme pozvolna ve slané vodě.
- 2Po uvaření je vyndáme a vložíme do studené vody, oloupeme a necháme vychladnout.
- 3Potom je podélně nakrájíme na porce, z obou stran posolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaném vejci s mlékem a strouhance.
- 4Smažíme zprudka po obou stranách v rozpáleném sádle.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.