Smažený tuňák s červenou řepou
25 min.
Ingredience
- 300gramůTuňák obecný
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 500gramůČervená řepa sterilovaná
- 1lžičkaZázvor mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 2lžíceZakysaná smetana
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
459 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
15 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
7 g
Cukr
34 g
Postup přípravy
- 1Tuňáka omyjeme pod studenou vodou, osušíme, z obou stran opepříme, osolíme a nakrájíme na nudličky, červenou řepu pokrájíme na kousky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, kousky ryby na něm za stálého míchání osmažíme do křupava, poté je vyjmeme a uložíme v míse v teple (například v mírně vyhřáté troubě).
- 3Do vypečeného tuku v pánvi nasypeme zázvor, přidáme červenou řepu, podle chuti opepříme, osolíme, mícháme a prohříváme přibližně 5 minut. Následně k řepě přidáme kousky tuňáka, vše důkladně promícháme.
- 4Směs rozdělíme na servírovací talíře, přidáme lžičku zakysané smetany a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.