Smažený tuňák s parmezánem
35 min.
Ingredience
- 600gramůTuňák obecný
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusPaprika červená
- 300gramůRoketa
- 70mililitrůOlej olivový
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1kusVejce slepičí
- 40mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
604 kcal
Bílkoviny
48 g
Tuky
43 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filé z tuňáka zbavíme kůže a nakrájíme na 8 proužků. Z papriky vykrojíme semena a papriku nakrájíme na proužky, roketu opláchneme a necháme okapat. Parmezán nastrouháme.
- 2Papriku spolu s octem a olivovým olejem rozmixujeme na hladkou omáčku. Porce tuňáka namočíme do rozšlehaného vejce a obalíme v parmezánu. Filé smažíme na rozpáleném rostlinném oleji z obou stran.
- 3Filé podáváme s roketou a zvlášť servírujeme paprikovou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.