Smažený úhoř
35 min.
Ingredience
- 1kusVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceCitronová šťáva
- 100gramůStrouhanka
- 2lžíceMléko polotučné
- 1000gramůÚhoř říční
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 120mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
71 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, z kůže staženého úhoře nakrájíme na porce dlouhé asi 5 cm, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu odležet.
- 2Porce obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a zvolna smažíme po všech stranách dozlatova.
- 3Usmažené porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky omytého citronu. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.