Smažený úhoř

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
845 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
71 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného, z kůže staženého úhoře nakrájíme na porce dlouhé asi 5 cm, osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli v chladu odležet.
  • 2
    Porce obalíme v mouce, vejci rozšlehaném s mlékem a ve strouhance. Ihned je vkládáme do rozehřátého oleje a zvolna smažíme po všech stranách dozlatova.
  • 3
    Usmažené porce upravíme na nahřáté talíře a ozdobíme dílky omytého citronu. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.