Směs zvaná muzika

25 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
42 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
15 g
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do středně velkého hrnce vložíme povidla a zalijeme vodou. Přilijeme tuzemský rum, sušené meruňky, hrušky, švestky, přidáme skořici. Z jednoho chemicky neošetřovaného citronu nastrouháme kůru a přidáme do hrnce. Směs posypeme perníkovým kořením a vaříme ji, dokud se nerozvaří.
  • 2
    Mezitím spaříme a oloupeme mandle a přidáme je ke směsi, dále vložíme do hrnce badyán, ořechy, hřebíčky a vanilkový cukr. Nasypeme nastrouhaný perník a přisladíme podle chuti medem. Upečenou vánočku nakrájíme na plátky, omyté jablko rozkrájíme na dílky a servírujeme ke směsi zvané muzika.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.