Směs zvaná muzika
25 min.
Ingredience
- 4lžícePovidla švestková
- 50mililitrůRum tuzemský
- 1kusSkořice celá
- 50gramůMeruňky sušené
- 50gramůŠvestky sušené
- 50gramůHrušky sušené
- 1lžičkaKoření perníkové
- 2kusyBadyán
- 5kusůHřebíček
- 1kusCitrony
- 100gramůMandle
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusCukr vanilka
- 3lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceMed včelí
- 1kusJablka
- 1kusVánočka máslová
- 3lžícePerník
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
893 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
42 g
Sacharidy
121 g
Vláknina
15 g
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do středně velkého hrnce vložíme povidla a zalijeme vodou. Přilijeme tuzemský rum, sušené meruňky, hrušky, švestky, přidáme skořici. Z jednoho chemicky neošetřovaného citronu nastrouháme kůru a přidáme do hrnce. Směs posypeme perníkovým kořením a vaříme ji, dokud se nerozvaří.
- 2Mezitím spaříme a oloupeme mandle a přidáme je ke směsi, dále vložíme do hrnce badyán, ořechy, hřebíčky a vanilkový cukr. Nasypeme nastrouhaný perník a přisladíme podle chuti medem. Upečenou vánočku nakrájíme na plátky, omyté jablko rozkrájíme na dílky a servírujeme ke směsi zvané muzika.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.