Smetanová krůtí prsa
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej slunečnicový
- 800gramůKrůtí prsa
- 2kusyCibule
- 60gramůAnglická slanina
- 80gramůŠpek
- 250gramůŽampiony čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaPaprika červená
- 1,5decilitryVývar drůbeží
- 2lžičkySůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 2decilitrySmetana zakysaná15%
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
769 kcal
Bílkoviny
50 g
Tuky
53 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Omytá krůtí prsa nakrájíme na hranolky (asi 1.5 x 1.5 cm). Očištěnou cibuli, slaninu a špek pokrájíme nadrobno. Očištěné žampiony omyjeme a pokrájíme na plátky. Omytou petrželovou nať drobně nakrájíme a odložíme.
- 2V hrnci na rozpáleném oleji s máslem osmažíme krůtí maso dozlatova. Smažíme přibližně 6-8 minut. Pak je z omastku vyjmeme, odložíme do misky a zakryjeme. Na omastek přidáme slaninu se špekem, rozpustíme ji, přidáme cibuli, promícháme a zpěníme ji (1-3 minuty). Pak přidáme žampiony a vše asi 5 minut smažíme. Posypeme moukou a červenou paprikou, promícháme a jakmile se paprika rozpustí, přilijeme drůbeží vývar, dobře promícháme a vrátíme maso zpět. Podle chuti osolíme, přimícháme bílý pepř a pomalu vaříme pod pokličkou do zhoustnutí asi 3-5 minut.
- 3Přimícháme opatrně rozšlehanou zakysanou smetanu a jakmile by měla přijít k varu - hrnec odstavíme z plotny a ještě dochutíme solí.
- 4Přidáme petrželku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.