Smetanová omáčka k mletým masům
20 min.
Ingredience
- 50gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka polohrubá
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 350mililitrůHovězí vývar základní
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaCukr krupice
- 0,25lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
256 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
23 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
317 mg
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní smetanu a vývar. Ochutíme cukrem, solí, pepřem, povaříme alespoň 15 minut. Hotovou omáčku propasírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.