Smetanová omáčka s koprem
20 min.
Ingredience
- 500mililitrůSmetana 16% (pochoutková)
- 25gramůMouka pšeničná hrubá
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1lžíceCukr krupice
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 150gramůKopr sterilovaný
- 0,25lžičkaSůl
- 0,75lžíceOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
380 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
1 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve smetaně rozšleháme mouku, cukr, sůl a na mírném plameni povaříme zhruba 10 minut. Poté přimícháme nakládaný kopr i s nálevem, vaříme dalších 5 minut, do omáčky zašleháme ocet, kysanou smetanu s rozšlehanými žloutky a už jen prohřejeme, aby se žloutky nesrazily.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.