Smetanová omáčka s kyselým zelím

20 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenké špalíčky. Jablko oloupeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádérka a jablko nakrájíme na malé kostky. Syrové zelí omyjeme, zbavíme tlustých žeber listů a nakrájíme na tenké proužky.
  • 2
    V hrnci rozehřejeme olej. Vložíme do něj cibuli se zelím, jablkem a kmínem a směs na středním ohni 2-3 minuty opékáme na skus. Přidáme kyselé zelí se smetanou a vývarem, ochutíme solí a cayenským pepřem a zakryté necháme na mírném ohni asi 5 minut povařit.
  • 3
    Mezitím omyjeme pažitku a nakrájíme ji nadrobno. Smetanovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a posypeme pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.