Smetanová omáčka s kyselým zelím
20 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 250gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 60gramůOlej olivový
- 15gramůKmín celý
- 250gramůZelí kysané
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř cayenský
- 130mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůZelí bílé - sterilizované
- 1kusJablka
- 60gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, rozkrojíme na čtvrtky a nakrájíme na tenké špalíčky. Jablko oloupeme, rozkrojíme na půlky, odstraníme jádérka a jablko nakrájíme na malé kostky. Syrové zelí omyjeme, zbavíme tlustých žeber listů a nakrájíme na tenké proužky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej. Vložíme do něj cibuli se zelím, jablkem a kmínem a směs na středním ohni 2-3 minuty opékáme na skus. Přidáme kyselé zelí se smetanou a vývarem, ochutíme solí a cayenským pepřem a zakryté necháme na mírném ohni asi 5 minut povařit.
- 3Mezitím omyjeme pažitku a nakrájíme ji nadrobno. Smetanovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a posypeme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.