Smetanová omáčka s pažitkou
40 min.
Ingredience
- 50gramůHořčičné semínko
- 130gramůMáslo čerstvé
- 10gramůPepř černý mletý
- 50mililitrůCitronová šťáva
- 500gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 80gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
724 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
74 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém. Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme ji do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku jí zjemníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.