Smetanová omáčka s řeřichou
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůVývar z hovězích kostí
- 10gramůŘeřicha
- 1gramPepř černý mletý
- 3kusyVejce slepičí
- 8mililitrůMléko polotučné
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2kusyMrkev kořen
- 8mililitrůOmáčka sójová
- 20mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1gramSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle zprudka orestujeme najemno nakrájenou cibuli a nastrouhanou mrkev. Orestovanou mrkev a cibuli zalijeme vínem, vývarem a sójovou omáčkou. Přivedeme k varu a na mírném plameni vaříme tak dlouho, dokud zelenina není měkká.
- 2Než zelenina změkne, uvaříme vejce natvrdo. Poté vejce oloupeme a nasekáme na menší kousky. Kousky vejce přimícháme k omáčce.
- 3Vše nakonec rozmixujeme.
- 4K mouce po malých částech přimícháváme mléko, dokud nevymícháme hladkou kašičku. Tou zahustíme omáčku. Vše nakonec zalijeme smetanou a promícháme. Celou směs ještě 5 minut povaříme. Nakonec ochutíme solí, pepřem a nasekanou řeřichou. Podáváme k hrášku a zeleným fazolkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.