Smetanová omáčka s vejci
25 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaPetržel - nať
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
521 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mouku opražíme v hrnci na másle, zalijeme kysanou smetanou a dobře provaříme.
- 2Potom do omáčky rozklepneme celá vejce a omáčku dál vaříme bez míchání, aby vejce zůstala celá. Podle chuti osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec přidáme nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.