Smetanová omáčka se šunkou a rajčaty
22 min.
Ingredience
- 2kusyŠalotka
- 10kusůRajčata
- 60mililitrůOlej olivový
- 50mililitrůDolin - Vermouth
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 30gramůBazalka
- 50gramůKapary
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 130gramůŠunka dušená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
32 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
3 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Šalotky oloupeme a nakrájíme na jemné kostičky. Rajčata omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na jemné proužky. Z šunky odstraníme tučný okraj a šunku nakrájíme na proužky. Lístky bazalky otrháme od stonků.
- 2V hrnci rozehřejeme olivový olej. Šalotky v něm na mírném ohni asi 5 minut podusíme. Přimícháme šunku a rajčata a ještě krátce dusíme.
- 3Bazalku až na několik lístků natrháme na malé kousky. Pak nalijeme do hrnce vermut, přidáme smetanu, bazalku a kapary. Omáčku přivedeme k varu, ochutíme solí a pepřem a po dvou minutách vaření stáhneme.
- 4Hotovou omáčku smícháme s čerstvě uvařenými těstovinami a ozdobíme zbývajícími lístky bazalky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.