Smetanová omáčka z jarní cibulky
15 min.
Ingredience
- 40gramůCibulka jarní
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 1lžičkaHořčice
- 1špetkaPepř bílý
- 2lžičkyOlej olivový extra panenský
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
213 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
18 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
765 mg
Cukr
528 mg
Postup přípravy
- 1Jarní cibulku (jak horní, tak dolní část) drobně nasekáme, vložíme do misky, přilijeme smetanu, citrónovou šťávu, přidáme hořčici, poté všechny suroviny důkladně promícháme.
- 2Směs ochutnáme, podle vlastní chuti ji dochutíme mletou paprikou, solí, pepřem, nakonec vlijeme olej a opět dobře promícháme. Hotovou omáčku vložíme do lednice, kde ji udržujeme až do její podávání.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.