Smetanová paitková omáčka

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
62 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém.
  • 2
    Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku zjemníme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.