Smetanová paitková omáčka
40 min.
Ingredience
- 55gramůHořčičné semínko
- 500gramůŠlehačka Pařížská
- 130gramůMáslo čerstvé
- 7gramůSůl
- 18gramůPepř bílý celý
- 18mililitrůCitronová šťáva
- 90gramůPažitka
- 5lžicVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
770 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
62 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Polovinu hořčičných semínek rozdrtíme a v 5 lžících vody vaříme asi 5 minut. Vývar přecedíme. Zbývající hořčičná semínka a 400 g šlehačky vaříme asi 15 minut, až vznikne lehký krém.
- 2Do krému za stálého míchání postupně přidáváme malé kousky studeného másla. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Pažitku nakrájíme nadrobno a přimícháme do omáčky. Zbývající šlehačku lehce ušleháme a omáčku zjemníme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.