Smetanová polévka s řeřichou
35 min.
Ingredience
- 2hrstiŘeřicha
- 2kusyCibulka jarní
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVíno bílé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 175mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSolamyl
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
158 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
9 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
341 mg
Cukr
725 mg
Postup přípravy
- 1Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na másle, podlijeme vínem a chvíli povaříme.
- 2Potom přilijeme vývar, přivedeme k varu a přidáme část omyté, nakrájené řeřichy. Hrnec s polévkou odstavíme z plotny.
- 3Smetanu rozmícháme se solamylem a vmícháme do polévky. Nakonec přidáme zbylou řeřichu a podle chuti sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.