Smetanová zálivka na zeleninové saláty
15 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 5lžicCitronová šťáva
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 1decilitrSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
853 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
84 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
210 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Z vajec uvařených natvrdo vyjmeme žloutky a prolisujeme je. Postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu.
- 2Zálivku osolíme, opepříme a lehce do ní vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3Zálivka je vhodná do jemných zeleninových salátů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.