Smetanová zálivka s vejci

15 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
1

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
99 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou, prolisujeme a postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu.
  • 2
    Zálivku osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme ušlehanou smetanu.
  • 3
    Zálivka je vhodná na zeleninové saláty. Vařené bílky nakrájíme na kostičky a saláty jimi ozdobíme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.