Smetanová zálivka s vejci
15 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 6lžicOlej stolní
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusCitrony
- 0,5šálekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1027 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
99 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Natvrdo uvařená a oloupaná vejce podélně rozkrojíme, vyjmeme žloutky, rozmačkáme je vidličkou, prolisujeme a postupně do nich vešleháme olej a citronovou šťávu.
- 2Zálivku osolíme, opepříme a zlehka do ní vmícháme ušlehanou smetanu.
- 3Zálivka je vhodná na zeleninové saláty. Vařené bílky nakrájíme na kostičky a saláty jimi ozdobíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.