Smetanová zelenina s kořením
30 min.
Ingredience
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 750mililitrůVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 150gramůZakysaná smetana
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusCibule
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 800gramůZeleninová směs jarní - mražená
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 2 lžícíh másla a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a vmícháme oba druhy smetany.
- 2Zeleninovou směs necháme zvolna rozmrazit na 2 lžících másla na mírném ohni. Podusíme asi 15 minut a zeleninu vmícháme do smetanové omáčky. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.