Smetanová zelenina s kořením

30 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
32 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
12 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli necháme zesklovatět na 2 lžícíh másla a poprášíme moukou. Zalijeme vývarem a za stálého míchání necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a vmícháme oba druhy smetany.
  • 2
    Zeleninovou směs necháme zvolna rozmrazit na 2 lžících másla na mírném ohni. Podusíme asi 15 minut a zeleninu vmícháme do smetanové omáčky. Podle chuti přisolíme, opepříme a okořeníme muškátovým oříškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.