Smetanová zelňačka
37 min.
Ingredience
- 350gramůZelí hlávkové bílé
- 300gramůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 0,5lžíceSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1,5lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžičkaVegeta
- 1lžíceKopr čerstvý
- 3decilitrySmetana čerstvá ke šlehání
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
76 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
1 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme hlávku zelí, rozkrojíme, vykrojíme z jedné poloviny košťál a zelí nakrájíme na tenké nudličky. Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na kostičky a spolu se zelím dáme do hrnce. Přilijeme vodu, přidáme sůl, kmín a přivedeme k varu. Snížíme teplotu, hrnec zakryjeme a pomalu vaříme 20 minut.
- 2Ve smetaně rozmícháme dohladka mouku a před koncem vaření ji do polévky přimícháme. Přidáme Vegetu, provaříme 1 minutu, přidáme omytý, nadrobno pokrájený kopr a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.