Smetanové celtny
40 min.
Ingredience
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 200gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceTvaroh konzumní
- 1kusVejce slepičí
- 0,5lžičkaSůl
- 2,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
694 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
44 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
3 g
Cukr
74 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy prosejeme hladkou mouku, přidáme rozehřáté vlažné máslo, tvaroh, vejce, sůl a těsto zaděláme smetanou. Dobře ho vypracujeme, mělo by být vláčné, polotuhé a nemělo by se lepit. Těsto dáme na vál, rozdělíme na potřebný počet koláčů (10–15) a vytvarujeme placky silné 2 cm. Povrch mírně nařízneme tak, že budou řezy vytvářet mřížku. Placky dáme na plech vyložený pečicím papírem a v předehřáté troubě na 200 °C pečeme přibližně 15–20 minut dozlatova.
- 2Upečené smetanové placky podáváme teplé i studené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.